Dell XPS 9343 Opencore - HE2N_Key Does Not Exist, use kSMCPStatesIGPU for Internal GPU : hackintosh
Driver on

Dell XPS 9343 Opencore – HE2N_Key Does Not Exist, use kSMCPStatesIGPU for Internal GPU : hackintosh

{Hardware}: Dell XPS 9343

CPU: i7-5500U

GPU: Intel HD 5500

RAM: 8GB

Motherboard/Laptop computer mannequin: Dell XPS 9343

Audio Codec: Realtek Excessive Definition

Ethernet Card: ?

Wifi/BT Card: Dell Wi-fi 1560

What information/instrument adopted: [Links and/or names, links preferably]

https://dortania.github.io/OpenCore-Set up-Information/config-laptop.plist/broadwell.html#starting-point

What half I acquired a difficulty with: [Describe your issue WITH pictures attached if possible]

First time Hackintosh person so please go simple on me!

I’m making an attempt to put in Catalina on my Dell XPS 9343 and I’m following the Opencore information from Dortania for Broadwell Laptop computer CPU. I obtained the Kexts from different profitable posts however with Clover so unsure whether or not that will probably be an issue, I’ll cope with that later down the road.

When initally booting I acquired the error “In Reminiscence Panic Stachshot” however realised that it was because of DVMT-prealloc (which I can not change within the BIOS as there is no such thing as a choice). I subsequently added the next:

framebuffer-patch-enable Information 01000000

framebuffer-stolenmem Information 00003001

framebuffer-fbmem Information 00009000

I’ve included an image beneath:

https://preview.redd.it/7m1xndj1k3b61.jpg?width=3648&format=pjpg&auto=webp&s=b4d975bf5ff6bd627cc99b1f004e21c3716ed7b1

I used to be capable of progress that however now I get the next error: HE2N_Key Does Not Exist, use kSMCPStatesIGPU for Inside GPU:

https://preview.redd.it/2k39oyk8k3b61.jpg?width=3648&format=pjpg&auto=webp&s=c4d5c93d8a079190f3a9177e5d3108999e0a7bab

I’ve included footage above, I feel the problem is graphics associated however I can not appear to determine what’s lacking and now im caught. On the information it refers to PciRoot(0x0)/Pci(0x1b,0x0) and boot argument alcid=xxx however I consider that is associated to Audio not GPU (however may very well be mistaken), this has been faraway from my Config.plist

What information/config I’m utilizing:

ACPI:

SSDT-EC.aml

SSDT-GPIO.aml

SSDT-PLUG.aml

SSDT-PNLF.aml

Drivers:

HfsPlus.efi

OpenRuntime.efi

Kexts:

AppleACL.kext

Lilu.kext

SMCBatteryManager.kext

USBPorts.kext

VirtualSMC.kexts

VoodooPS2Controller.kexts

WhateverGreen.kexts

Config.plist

https://filebin.web/njf6693demu6icho

I’ve uploaded my Config.plist, unsure what the easiest way of sharing that is so glad to add elsewhere if thats simpler.

Additional Data: [Add something you need to point out about your setup]

I made my USB installer utilizing GibMacos on a home windows machine with the newest Full set up of Catalina

Thanks prematurely!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *