nvidia-settings doesn't contain any settings : linuxmint
Driver on

How to Restart Microphone Subsystem? (Mic Doesn’t work properly after a while) : ManjaroLinux

I sometimes document in Audacity, and I’ve encountered a difficulty these days the place the recording from the microphone seems like its in quick ahead.

Any recording performed on the system sounds unusual (together with on OBS and different recording packages), however dosn’t after a reboot. This concern often happens at random after some hours that the system has been on.

Is there some service that I can restart as an alternative of getting to reboot the whole system?

I’m on KDE Manjaro:

It seems to be one thing to do with ALSA (killall pulseaudio did not work 🙁 ):

r/ManjaroLinux - How to Restart Microphone Subsystem? (Mic Doesn't work properly after a while)

System:

Host: MidnightStarSign Kernel: 5.9.8-2-MANJARO x86_64 bits: 64 compiler: gcc

v: 10.2.Zero Desktop: KDE Plasma 5.20.Three Distro: Manjaro Linux

Machine:

Kind: Desktop Mobo: ASUSTeK mannequin: PRIME X570-PRO v: Rev X.0x

serial: UEFI: American Megatrends v: 1407

date: 04/02/2020

CPU:

Data: 6-Core mannequin: AMD Ryzen 5 3600 bits: 64 kind: MT MCP arch: Zen 2

L2 cache: 3072 KiB

flags: avx avx2 lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 svm

bogomips: 94840

Velocity: 3950 MHz min/max: 2200/3950 MHz enhance: enabled Core speeds (MHz): 1: 3950

2: 3950 3: 3950 4: 3950 5: 3950 6: 3950 7: 3950 8: 3950 9: 3950 10: 3950 11: 3950

12: 3950

Graphics:

Machine-1: AMD Navi 10 [Radeon RX 5600 OEM/5600 XT / 5700/5700 XT] vendor: ASRock

driver: amdgpu v: kernel bus ID: 0b:00.0

Show: x11 server: X.Org 1.20.9 driver: amdgpu,ati unloaded: modesetting,radeon

decision: 1: 1920x1080~60Hz 2: 1920x1080~60Hz 3: 1920x1080~60Hz

OpenGL:

renderer: AMD Radeon RX 5600 XT (NAVI10 DRM 3.39.Zero 5.9.8-2-MANJARO LLVM 11.0.0)

v: 4.6 Mesa 20.2.2 direct render: Sure

Audio:

Machine-1: AMD Navi 10 HDMI Audio driver: snd_hda_intel v: kernel bus ID: 0b:00.1

Machine-2: AMD Starship/Matisse HD Audio vendor: ASUSTeK driver: snd_hda_intel

v: kernel bus ID: 0d:00.4

Machine-3: Microdia USB 2.Zero Digital camera kind: USB driver: snd-usb-audio,uvcvideo

bus ID: 7-2:3

Sound Server: ALSA v: k5.9.8-2-MANJARO

Community:

Machine-1: Intel I211 Gigabit Community vendor: ASUSTeK driver: igb v: kernel

port: f000 bus ID: 05:00.0

IF: enp5s0 state: up pace: 1000 Mbps duplex: full mac: 24:4b:fe:5b:08:2a

Drives:

Native Storage: whole: 4.64 TiB used: 1.90 TiB (41.0%)

ID-1: /dev/nvme0n1 vendor: Western Digital mannequin: WDS100T2B0C-00PXH0

measurement: 931.51 GiB

ID-2: /dev/sda vendor: Seagate mannequin: ST2000LM015-2E8174 measurement: 1.82 TiB

ID-3: /dev/sdb vendor: Seagate mannequin: ST380815AS measurement: 74.51 GiB

ID-4: /dev/sdc vendor: Toshiba mannequin: MQ01ABD100 measurement: 931.51 GiB

ID-5: /dev/sdd vendor: Seagate mannequin: ST1000LM035-1RK172 measurement: 931.51 GiB

ID-6: /dev/sdj kind: USB vendor: Toshiba mannequin: TransMemory measurement: 14.92 GiB

Partition:

ID-1: / measurement: 767.00 GiB used: 582.00 GiB (75.9%) fs: btrfs dev: /dev/dm-0

ID-2: /dwelling measurement: 767.00 GiB used: 582.00 GiB (75.9%) fs: btrfs dev: /dev/dm-0

Swap:

ID-1: swap-1 kind: partition measurement: 64.00 GiB used: 3.2 MiB (0.0%) dev: /dev/dm-1

Sensors:

System Temperatures: cpu: 51.6 C mobo: N/A gpu: amdgpu temp: 50.Zero C

Fan Speeds (RPM): N/A gpu: amdgpu fan: 0

Data:

Processes: 566 Uptime: 5h 02m Reminiscence: 31.33 GiB used: 17.35 GiB (55.4%)

Init: systemd Compilers: gcc: 10.2.Zero Packages: 1790 Shell: Bash v: 5.0.18

inxi: 3.1.08

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *